Freelance fremtidens arbejdsform?

Freelancere / eksterne konsulenter

– vinder frem på det danske arbejdsmarked.

Freelance defineres på Wikipedia som CITAT: “Freelance er en ansættelsesform, hvori arbejdsgiveren køber en ansats arbejdskraft fra opgave til opgave. Arbejdsgiveren påtager sig ingen forpligtelser med ferie, sygdom, barsel eller lignende. Ofte skal freelanceren også selv stille arbejdsredskaber og kontor til rådighed.”

Er det fremtidens arbejdsform indenfor ingeniørfaget ?

Det påstår vi …

Fordele ved at arbejde med freelancere eller konsulenter er

Fordelen ved at arbejde med freelancere, er bevist i mange andre brancher. Den tekniske branche er i større omfang blevet presset ud i at hyre eksterne konsulenter i takt med, at der opstår problemer med, at finde gode faste medarbejdere. Men det er måske i virkeligheden en fordel som er opstået i nød. Mange opgaver i den tekniske branche passer perfekt til konsulenter –  I arbejder ofte med projekter af der varierer fra ordre til ordre og det er pludselig blevet en force. at kunne vælge en konsulent til at passe til projektet end at skulle få en fast medarbejder på, der skal omskoles for at kunne løse opgaven.

Men i samfundet er der også en udvikling, hvor den enkelte søger mere frihed til, at påtage sig de arbejdsopgaver som man har specialiseret sig i – og med frihed til at vælge til og fra.